reseguide jordanien
reseguide jordanien

Reseguide Jordanien med karta

238 kr

Jordanien – ett av de mest välmående arabländerna med en befolkning på ca 7 miljoner och med en välutbildad befolkning och ett jämförelsevis gott sjukvårdssystem. Den kungliga familjen som anses härstamma direkt från profeten Muhammed, har länge åtnjutit en bred respekt från folket.

Artikelnr: 978918741523-4 Kategori:

Produktbeskrivning

För att vara ett land som består till 90 procent av öken har Jordanien oerhört mycket att erbjuda. Som Amman – huvudstaden med ca 1,2 miljoner invånare med det berömda Citadellet med utsikt över hela staden. Madaba och Döda havet, Konungarnas väg, Qasr Amra, ett badhus med fantastiska väggmålningar, klippstaden Petra bitvis uthuggen direkt ur klipporna. I Jordanien låg även de sägenomspunna städerna Sodom och Gomorra från vilka Lot och hans brorson flydde. Jordanien har mycket att erbjuda inte minst den kulturellt intresserade turisten. Här finns lämningar från bibelsk tid från romarriket och korsriddare tiden. Guiden är praktisk och informativ. Läs om de intressantaste platserna och viktigaste sevärdheterna. Du får bra tips om hotellen – restaurangerna – barerna – shoppingställena och med betygsatta attraktioner som ***mycket sevärt, ** sevärt, * om du har tid. Beskrivningar av olika områden – turer och utflykter. Guiden gör att du får ut mycket extra av din resa. Reseguiden med de bästa kartorna, snabbaste överblicken i en komprimerad, koncis och lättläst form. Reseguiden är skriven av Moria McCrossan och Hugh Taylor som är skottlandsboende fotografer och författare till reseböcker. De har skrivit och medverkat i över trettio guideböcker. Denna guide är resultatet av mycket resande i Jordanien under flera års tid. År 2000 blev Hugh Taylor tilldelad turistministeriets pris för främjande av den jordanska turismen.

Med kartor och stadsplaner i färg – mer än 80 färgbilder.
Sidantal 128 i behändigt fickformat om 130x180mm.

Innehåll
1.Jordanien – en introduktion
Landskapet, Historia i korthet, Styre och ekonomi, Folket.
2. Amman
Citadellet, Stadskärnan
3. Norr om Amman och Jordandalen
Jerash, Ajlun, Pella, Umm Qais, Irbid, Abila.
4,. Öster om Amman och ökenforten
Qasr al-Kharrana, Qasr Amra, Azraq, Araqs våtmarksreservat, Shaumari viltreservat, Qasr al-Azarq,Qasr Dayr al-Kahf,
Umm al-Jimal, Qasr al-Hallabat.
5. Madaba och Döda havet
Madaba, Berget Nebo, Betania bortom Jordanfloden, Döda havet.
6. Konungarnas väg
Mukawir, Bani Hamida-textilier, Al-Karak. Khibert al-Tannur, Tafilas korsriddarfort, Dana naturreservat Wadi al-Feynan,
Shawbak, Korsriddarfort.
7. Petra
Al-Khazneh (skattkammaren), Fasadgatan, ”Romerska” teatern, Kungakamrarna, Nymfeum, Marknaderna, Al-Uzzatemplet,
Qasr el Bint al-Faroun, Klostret.
8. Akaba och sydöstra öknen
Akaba, Röda havet, Wadi Rum – måndalen.

Medföljande kartan levereras tillsammans med guiden i en elegant plastficka. Kartan innehåller: Jordanien skala 1:730 000 – städerna Agaba 1:13 000, Amman 1:14 000, Al Karaka 1:8 800, As Salt 1:7 900, Jerash 1:10 600, Madaba 1: 8 500, Petra 1:26 000, Umma al Jimal 1:6 500, Umm Qais 15 400. Natur reservatet Dana – ej i skala samt området Wadi Rum 1:138 000. Kungarnas väg 1:1 100 000. Lägeskarta Jordanien med granländer, distanstabell , evenemangs kalender, språktips. En mycket uppskattad karta – prisad av användare.